Feb 4, 2009

wedding at star-park



pengantin malu-malu. gambar tak berapa clear sebab aku malas nak bangun. sama segan macam pengantin juga.


the main purpose of going to SMK teknik setapak is to attend kak ina's wedding on 31th January 2009 (sebab rumah cik ju adik kepada abah merangkap ibu kepada kak ina ni di sekolah teknik tu, husband dia pengetua sekolah tu.haha). congratulations to both of them. yang bestnya, mereka secocok walaupun perkahwinan berdasarkan padukan orang. sangat menarik. untung kedua belah pihak. kak ina doctor, dapat pulak berpasangan dengan engineer. bertuah (aku pun bertuah la dapat tambah sepupu ipar).moga kekal ke anak cucu. amin. gambar yang sempat diambil tu time malam nikah dan berinai. masa bersanding lagi syok tapi tak da gambar. =( . masa bersanding belah lelaki kena lalui 15 toll untuk sampai pelamin. kesian. ni la adat orang Johor (kalau tak silap). bertoll-toll la,hantaran ada serba satula, tegak berdiri la, dan macam-macam lagi. aku pun belum betul-betul mahir semua ni.


sempat je kak ngah bergambar kat PD

along balik dari kerteh malam khamis, kerja kawen hari sabtu, jadi kitaorang bertolak ke kuala lumpur menuju ke setapak pada hari jumaat jam 10 pagi (wah, da macam skema gila je). as usual, abah drove along's car and he hates to use highway. jadi, ikut la jalan jauh sikit atau dikenali sebagai 'jalan kampung'. singgah Port Dickson la, Kuala Linggi la, apa lah sampai kematu dah bontot saya.haha.


kl dan jamm dah sinonim dah. time ni along jadi driver pula sebab abah tidur


ni lorong faveret, tak tahu mengapa =)

yang tak bestnya, aku sempat snap picture-picture ni je since my nancy (my handphone) buat hal. i forgot to bring the charger and there's no charger at my cousin's house. ada pun plug tak boleh pakai time kat rumah pengantin asik trip je (abah cakap trip, aku ikut je entah ye entah tak). electric supply macam tak cukup. we all slept over at makusu's new house at ampang jaya, kat rumah dia pula masing-masing pakai sonyE. memang nancy bertutup je sampai la tiba Melaka. rugi! rugi! patutnya banyak boleh amik gambar. oh, yang paling penting boleh amik gambar awek-awek dan abang-abang hensem dari kuala terengganu (sebelah pengantin lelaki). hahaha. gambar gan hot-hot cousin pun tak de. apa nak buat, dah nasib badan.



p/s: the new trimester has begun. and i'm still in the 1st week. i am sure i will be having tons of works to be done. seram! so, it must be quite hard for me to update the blog regularly. boringnya~

melepaskan geram bila dah sampai melaka!


2 comments:

[Applemint] said...

sgt sedey cz ta dpt na attend wedding sis ina...
huhuhu~
mst best kn...
tp tulah...
ad responsibility yg perlu dilaksanakn as a student [ad test]...

:}

azwin khairuddin said...

hehe. ya. kt pun sedey gak awk xde. kt asik duk berkepit je gan mak kt.hehe