Jan 30, 2009

wet world



( from left: mocha, tasha, ila, e'ein). the cou.Z at 'Wet World'. we are under a giant mushroom but mama don't snap it appropriately so the exact scenario is not captured here


A108308


way back. raining.


we had fun =) and exhausted. that's why we both belasah 2 pinggan nasi lemak yang mama bawak as bekalan there.


arrived home. lepak at my room before they went back to batu pahat.



received a call from ila, cousin from batu pahat, johor yesterday (28 jan) around 8pm. she asked about air panas Gadek. she seems like interested to go there with some friends and asked my opinion. suddenly, my mind start thinking of wet world. coz she said, nak try mandi dalam kolam air panas tu dan berenang. tak boleh kot.. i told her "memang ada orang berenang dalam kolam air panas tu tapi kalau angah tak boleh kot. sebab paling cepat pun sejam baru angah boleh masuk parat leher je tu pun duduk diam tak bergerak, lagi bergerak lagi rasa melecur". she determine wanted to try swim in that hot water. perbualan berakhir macam tergantung, sebab dia dan aku sama-sama terpingga-pingga. she end it with "tak pe la angah, nanti ila call lagi.thanx eh?". (lebih kurang macam ni la)

around 11.45pm on the same day, she called again. "angah! kat mana? ila dah dekat depan rumah angah ni dengan family semua". rupanya, after the previous conversation on phone with her, dia terus ajak family dia pergi melaka. haha. with her new car. it was a surprise. memang selalu sangat buat macam ni. datang mengejut. alih-alih dah depan rumah kita. i was at the shop that time and asked them to come over to shop since nobody's at home that time as we assume (sebab yang sebenarnya adik aku dah balik kerja dan ada rumah bergelap menghadap laptop, tak sedar apa pun).

the next morning, (today) we all prepared to go to 'wet world'. sebab ada air panas dan ada tempat untuk swimming sekali. serius seronok. we rent a double tube then naik gelongsor.haha. sampai sekarang terasa bestnya. setelah puas main air, berenang-berenang, kitaorang try masuk kolam air panas pula. ternyata, ila tak sangka panas macam tu. tapi, sekejap je dia dapat biasakan diri dah. aku baru masuk parat lutut, dia dah parat leher. siap berjalan-jalan main air lagi.huuu...panas! tak tahan aku.

ngam-ngam keluar wet world, hujan. nasib badan. aku dan ila tak sempat makan nasi lemak lagi yang dibawa dari rumah. then, bila berenti kat petronas, aku buka bonet dan makan share- share dalam kereta. lapar betul. bila berenti minum air pun, aku gan ila pekena lagi sepinggan.

balik rumah je masing-masing letih,penat. tidur dah mama gan abah. yang makuda, pakuda sibuk berkemas walhal anak-anak dia masih kat bilik aku berborak la, main bella, transfer gambar dan lagu, macam-macam. rupanya nak balik batu pahat sebelum maghrib, they pity their cats been left for almost a day. they afraid that the cats don't know what to eat. ya, they loves cat so much. they have tons of cats at home.



p/s: i need to wake up early tomorrow coz we are going to kl for kak ina's wedding on saturday. along pun da sampai dah tengah malam tadi. sepatutnya pergi pagi tadi tapi makuda da datang so we post-pone =). dapat berseronok kat wet world pulak. hehe. have a nice day!



2 comments:

juliana shahida said...

bestnya g wetworld. kat situ ada kolam air panas kan x silap?

azwin khairuddin said...

yezza. ada kolam air panas mcm kat gadek. cousin aku tu mg nak mandi air panas