Oct 5, 2009

cerita raya

abah di pagi raya

the girls. haha. (perasan muda la mama)


camwhore. ni baru betul 'the girls' kan?

lepas penat beraya malam-malam main mercun pula


serba sedikit tentang raya aku tempoh hari.

raya pertama: seperti yang dirancang, akan ke enstek sepang ke rumah mak ngah (kakak abah) untuk beraya bersama nyayi (nenek) dahulu. during raya, one of the best thing was makan-makan. dah kenyang tu, gi beraya rumah saudara tedekat je. ada siapa je kat situ pun because most of our relatives are at johor. kalau beraya di johor, bagi 50 hari pun tak habis (ha.. lebih-lebih pula. saja je nak dramatic sikit). so, we went to 2, 3 houses and then pulang. rudy pun join sekali. balik rumah mak ngah balik di enstek duduk-duduk jap, rehat, makan and all lepas tu balik melaka.. esoknya akan ke Batu Pahat dan aku sangat excited. siap dah packing barang especially mercun.

raya kedua: destinasi yang seronok ni jadi yang kedua sebab kat BP dah tak ada atuk dan nenek. kalau balik pun sebab nak beraya dengan saudara mara yang lain sebab tu lah beraya dengan nyayi belah abah dulu. menetap di rumah mak uda. walaupun dari pukul 11 dah bertolak (patutnya awal pagi lagi tapi aku dan nana terlebih rehat. kiteorang yang lambat) sampai BP dah pukul 3 sebab jamm. kematu punggung.

setelah dua hari di BP, mama dapat panggilan. ingatkan boleh teruskan tidur sana lagi rupanya kena balik. sedara lain nak singgah beraya rumah. start dari raya ke 4 tu sampai la raya ke 7 orang datang beraya sampai naik demam aku. k lah. sampai sini dahulu.


p/s: wish me luck for the coming exam. amin



2 comments:

aizudin said...

When I went to Poslaju this morning to collect my packages, it came to my suprise that it was from you. Thanks and hope you'll do well in your upcoming exam. Sorry, my phone still in under the weather.

azwin khairuddin said...

apa tu under the weather? rosak eh?