Jun 28, 2009

penghantaran adik


sisterhood


pau kari dalam perjalanan ke pahang


big apple pun ada. untuk orang-orang dalam kereta dan along yang dalam perjalanan dari kerteh ke muadzam. he loves it, so mama bought it for him.

in front of uniten, muadzam.

he came all the way from kemaman to kuantan.dapat jumpa kejap je

i love the room no.

nana isi borang. procedure of registration. yang baju merah tu abah

sementara menunggu tengok movie dulu. orang sangat ramai ok


another changes in life. i'm alone with the parents now. along dah kerja kerteh, and now the younger sister pula study ke muadzam pahang. but this is her dream since she was at secondary school itself. kitaorang adik beradik selalu bergurau, "along study utp, angah mmu, mesti adik uniten nanti". and it finally came true. now it already happen and she is not here anymore.

kitaorang terpaksa tidur kuantan sebab kat muadzam semua hotel dah full.kat kuantan pun tu nasib-nasib je dapat sebab orang cancel reservation. kitaorang pergi dengan cik ani kawan mama sebab anak lelaki dia pun dapat masuk gak. nana, the sister ada kawan gak. member baik dia sue pun masuk uniten. tapi depa tak sebilik sebab sue daftar dulu that day. well, ada hikmah kan disebalik apa yang berlaku.

sedih je dia pergi. i feel it now u know. no matter what, things have to change and i'm certain that this is really for good. hope she can make it. well, all the best in our life. besides, i have to face this since i always pray to god to give us (family) the happiness in this life and akhirat. amin. and i'm sure all of this will come true someday.


8 comments:

syia said...

uiks..win title cam hantar pkai pos je haha..adik win.. eh awat x letak pic bilik uniten?? doyg kata besh tp x nah tau cm mn rupenye

SI LAHANAT said...

rindu juliana. sangat sangat :(

azwin khairuddin said...

kat bilik de terlupa nak amik gmbar lak. haha. sebab tingkat paling atas. dan termengah-mengah naik dah xde mood nk bergmbar. da la panas. kelam kabut. semua lupa

azwin khairuddin said...

memang sangat merindui de ni

Adeeba Dibot® said...

wahh rindu juliana.
su,ju n xerra kat pahang.
shah alam lak dba,emma n next eyla
huhu

Adeeba Dibot® said...

wahh rindu juliana.
su,ju n xerra kat pahang.
shah alam lak dba,emma n next eyla
huhu

azwin khairuddin said...

tu la diba, korg dah terpisah dah kn??

JO said...

alamak. keciknya dunia. me pn bru nk masuk uniten muadzam ni esok. psst, lmbt reg haha :D wallah, anyway, mybe i'll see ur sis der. ehehe (tu pn klo knl) haha. ops, da tertengok room num :D ahaha, me plak tatau la dpt blk num brp nt.